21/06/2011

ROSKILDE ANBEFALINGER: FREDAGFredag bliver en travl dag med en masse skøn musik! Her er mine anbefalinger, hvor jeg dog har udeladt et par af de store navne, der alle spiller på Orange og ikke behøver nærmere forklaring, fx. The Raveonettes, der spiller kl. 17 , Portishead, der spiller kl. 22.30, og den engelsk/srilankanske provokatør M.I.A, der spiller kl. 01.Jeg har i mange år haft et ømt punkt for Bright Eyes aka. Conor Oberst og hans folkede indie-rock og smukke tekster, men jeg har endnu ikke oplevet ham live. Så jeg har store forventninger til koncerten på Arena kl. 14, der faktisk er en af de koncerter, jeg glæder mig mest til i år!


Amerikanske Nicolas Jaar er blevet udnævnt til at være et af den elektroniske verdens helt store håb, hvilket i sig selv vel er nok til at opleve ham live på Cosmopol kl. 14.30.


Canadiske Dan Bejar fra The New Pornographers har 13 udgivelser i baggagen, men jeg stødte først på hans soloprojekt Destroyer, da han udgav albummet "Kaputt" tidligere på året. Et album man ikke kan undgå at holde af! I kan opleve hans dejlige blanding af blød rock, jazz og pop på Pavillion kl. 20.


Et af mine yndlingsalbums i 2010 stod amerikanske Tom Krell for under aliaset How to dress well, med hans smukke og meget anmelderroste lo-fi r'n'b. Glæder mig til at opleve albummet live på Gloria kl. 21.


Den amerikanske folk-rocker Kurt Vile og hans backing band The Violators spiller på Odeon kl. 21, hvilket desværre kolliderer med ovennævnte. Men en koncert jeg helt sikkert også kan anbefale efter at skamhørt hans nyeste album!


Den kun 22 årige Anna Calvi er blevet sammenlignet med Patti Smith, en sammenligning der giver god mening, når man lytter til hendes smukke og rockede debut, der udkom i januar. Hun spiller på Pavillion kl. 00.


Jeg kender ik så meget til den franske trio DOP, men de skulle levere et super festligt live show, hvor de med et elektronisk udgangspunkt blander alt fra chill-out og house til hiphop og rock'n’roll. De spiller på Cosmopol kl. 02.


Samtidig spiller danske Whomadewho, bestående af Thomas Høffding, Thomas Barfod og Jeppe Kjellberg, på Arena - en trio der altid leverer fantastiske live koncerter!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar